duminică, 18 august 2013

ȘOC: Noi nereguli ies la iveală în MAI

neveste de stabi angajate in mai
MAI în familie...
În urma intensului scandal mediatic declanșat după începerea urmăririi penale împotriva generalului Bontic, la nivelul tuturor structurilor din MAI s-au efectuat controale amănunțite, pentru prevenirea unor astfel de evenimente cu impact negativ asupra imaginii instituției. În urma controlului, noi nereguli au ieșit la iveală, pe linia managementului resurselor umane, precum și în ceea ce privește protecția informațiilor clasificate.


Astfel, într-o unitate de jandarmi s-a constatat că încă există ofițeri cu funcții de conducere care nu și-au angajat nici măcar nevestele în Jandarmerie, cu toate că, prin OMAI S/829/2000, s-a ordonat clar ca în termen de cel mult un an de la ocuparea unei funcții în statul major, cel puțin soția ofițerului trebuie încadrată în unitate.

Șeful Direcției Generale de Management Resurse Umane, Cms. șef Apostol Adrian, a prelucrat vineri, într-o videoconferință cu toate cadrele cu funcții de conducere, această situație fără precedent:

Odată cu ocuparea unei funcții care implică accesul la informații de nivel strict secret, este neapărat necesar ca și soția ofițerului să facă parte din aceeași unitate, pentru a preveni scurgerile de informații.
Ideal ar fi ca toți șefii de structuri să bea și să pălăvrăgească numai prin birouri, cu colegii, dar știm cu toții că nu le ajunge băutura și mai stau la șpriț și la povești și acasă, cu nevasta. Dacă nevasta are vreo prietenă sau chiar amantul la DNA, informația se scurge și află aștia câte sticle de whisky am primit de la subordonați, câți ratați am angajat pe șpagă și câtă motorină am tras în rezervoarele mașinilor personale.
Asta înseamnă inconștiență, înseamnă neglijență gravă. Toți cei care nu au nevestele angajate în structurile noastre, ori le conving, ori divorțează și le găsim o colegă singură, ori îi retrogradăm în funcții de execuție, în care nu mai au acces la astfel de informații

Celor în cauză li s-a dat termen 6 luni pentru a-și remedia situația, în caz contrar urmând a fi declarați incompatibili cu funcția ocupată și destituiți.

Un comentariu: