marți, 9 aprilie 2013

Anchetă în Suedia privind carnea de porc și vițel etichetată fals drept carne de cal

scandalul carnii de cal

"Nu putem spune cu certitudine de unde provine această carne, deoarece documentele de import sunt foarte insuficiente", a declarat Martin Stricland, de la divizia de control a Agenţiei suedeze pentru Siguranţă Alimentară.

Este a treia încercare de a înșela consumatorii după succesul uriaș al campaniei „Ești ceea ce mănânci”, lansată în Suedia de nutriționistul de origine poloneză Jorj Manancinicopski. În urma campaniei, suedezii au înțeles în sfârșit de ce femeile consideră că toți bărbații sunt porci sau boi, ceea ce a dus la o creștere a consumului de morcovi și carne de cal, în detrimentul celei de porc și vită.

Pentru a putea vinde stocurile de carne de porc și vită înainte de a se altera, tot mai mulți comercianți recurg la etichetarea falsă a acesteia drept carne de cal.

Întrebat care crede că este soluția pentru a depăși această situație delicată, Fosy Kodosh, surprins la cumpărături într-un supermarket, consideră că „Campania „Ești ceea ce mănâci” a fost o revelație pentru poporul suedez, însă eu cred că lucrurile trebuie privite într-un mod mult mai pragmatic. Și eu mi-am schimbat obiceiurile alimentare. Consum somon, păstrăv, cod și salată de icre dimineața”.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu