joi, 11 aprilie 2013

ȘOC: Traian Băsescu a fost otrăvit în propria casă

Traian Băsescu după atentat
Traian Băsescu, încă afectat de oxidul de hidrogen
Atentatul a avut loc ieri, în jurul orei 23.30, în reședința prezidențială din Str. Ivan Sergheevici Turgheniev. Sute de procurori și ofițeri din DNA, DIICOT, SRI și SIE încearcă să elucideze circumstanțele producerii tragicului eveniment. Aseară, în timp ce ne pregăteam de culcare, Traian a desfăcut a doua sticlă de whisky, a dat un pahar peste cap și s-a prăbușit pe covor, cu spume la gură, bolborosind ceva despre rușine și Dinu Patriciu povestește soția președintelui, Maria Băsescu, vizibil marcată.
 
 
Din primele cercetări rezultă faptul că o persoană necunoscută a înlocuit jumătate din whisky-ul din sticla președintelui cu oxid de hidrogen. Chiar și așa, în diluție de 1 la 1, substanța s-a dovedit prea puternică pentru organismul președintelui, și așa slăbit de oboseală și stres.

„Atentatul relevă fie o gravă neglijență, fie lacune severe în pregătirea profesională, fie chiar complicitatea ofițerilor SPP responsabili cu asigurarea pazei și protecției președintelui. Achetatorii iau în calcul orice variantă, afirmă Fierbântu Vasile, procurorul șef care coordonează întreaga anchetă.

Update: După ce a fost transportat de urgență cu o mașină a SPP la spitalul militar, unde i s-au făcut spălături stomacale cu etanol, Traian Băsescu s-a întors în vila de protocol și va sta câteva zile acasă, în concediu medical, până se va reface complet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu