marți, 21 mai 2013

BOR ia măsuri drastice: preot ortodox exclus din rândul clerului

Patriarhul Daniel
Preafericitul Daniel n-a prea fost fericit să afle isprăvile preotului șturlumbatic
În urma centralizării datelor financiar-contabile în vederea întocmirii materialului de bilanț pentru semestrul I al anului 2013, s-a constatat că parohia în care slujea părintele Petrov a virat către BOR sume foarte mici rezultate din contribuțiile enoriașilor, în condițiile în care parohia nu avea abrobate lucrări de renovare, modernizare sau extindere a bisericii.

Având în vedere aceste aspecte, BOR s-a autosezizat și a dispus efectuarea unui control de fond, în urma căruia au ieșit la iveală nereguli inacceptabile, după cum urmează:
  • numai în primul semestru al anului 2013, părintele Petrov a oficiat 16 slujbe de botez, 13 nunți și 24 de înmormântări fără a încasa nici o contribuție de la enoriași, pe motiv că veniturile acestora ar fi fost neîndestulătoare.
  • în data de 25.03.2013, a sprijinit din fondurile parohiei achiziționarea unui computer tomograf de către spitalul orășenesc, act de sabotaj care va diminua pe viitor numărul deceselor din parohie și, implicit, productivitatea acesteia.
  • din datele și informațiile culese de rețeaua informativă a BOR, rezultă că părintele Petrov este heterosexual, abatere extrem de gravă, pentru că în loc să se mulțumească cu toiagul episcopului ierarhic superior și să trăiască în cumpătare, el a fost văzut în repetate rânduri cumpărând flori, bomboane de ciocolată și prezervative.

Preafericitul Daniel, patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, a ținut să prelucreze personal cazul părintelui Petrov în videoconferința de luni, pentru ca astfel de nelegiuiri să nu se mai întâmple:

Nu trebuie să ne bizuim pe banii pe care ni-i dă statul. Dacă acceptăm să oficiem slujbe gratis pentru așazise cazuri sociale, îi învățăm prost pe enoriași. Ce dacă n-a avut mortul bani? Enoriașii trebuie povățuiți că există bănci, există cămătari. Chiar dacă la început se codesc, când va începe mortul să miroasă pe masă, rubedeniile bine îndrumate vor face rost de bani. Așa se procedează corect, nu cum a făcut acest nelegiuit.
Chiar dacă l-am exclus din cler, l-am excomunicat și l-am afurisit, cel ce-i va lua locul va pătimi pe urma greșelilor lui. Tomograful acela va însemna mai puține înmormântări, și dacă nu-l sprijină vreo gripă specială, aviară, porcină sau bovină, va fi greu să redreseze parohia și s-o scoată din rândul celor codașe. 
De asemenea, vă atrag atenția pentru ultima oară, mai ales celor mai tineri: Episcopii au în grijă și păstorire câteva sute de preoți, așa că așteptați-vă rândul să vă ia în toiag cu răbdare și smerenie, nu vă apucați de femei. În cel mai rău caz, numai cu binecuvântarea episcopului, vă puteți bucura de toiagul altui preot din aceeași episcopie, respectând cu sfințenie posturile și canoanele

 

4 comentarii:

  1. Mai batjocoreste tu mult Slujitorii Domnului si ai sa vezi cum te calca tramvaiu sau cazi pe scari sau iti cade o caramida in cap. Ferestete ca te bate Dumnezeu

    RăspundețiȘtergere
  2. chiar daca acest articol este facut in gluma trebuie sa recunoaste ca este realitatea din cadrul bisericii noastre ortodoxe

    RăspundețiȘtergere
  3. Trecand peste faptul ca am ras cu lacrimi,pana la urma articolul are si o samanta de adevar,cam asa stau lucrurile popii sunt gay,ahtiati dupa bani si excroci,nu traiesc viata pe care ar trebui sa o duca adica in smerenie post si rugaciune,de unde,afaceri ilegale,origii homosexuale sau heterosexuale,limuzine,vile.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu știu cine ești, dar mă doare burta de râs, așa că, dacă mai trăiești, apucă-te din nou de scris!

    RăspundețiȘtergere