sâmbătă, 8 iunie 2013

Programul Rabla 2013 demarează în trombă

Programul Rabla 2012
Programul Rabla 2013
După ce s-a lăsat așteptat încă din primăvară, începând de luni, 10.06.2013, începe Programul Rabla 2013, cu modificări substanțiale însă. Comisia de lucru constituită la Ministerul Mediului s-a întrunit în ședință de lucru vineri seară și, pentru că la Ministerul Mediului calitatea și consumul responsabil al ierbii sunt literă de lege, comisia susmenționată a operat câteva modificări de substanță în Program.


Astfel, pentru că s-a constatat că majoritatea proprietarilor de autovehicule rulate mai vechi de 10 ani nu au posibilitatea financiară de a folosi voucher-ul pentru a achiziționa un autoturism nou, aceștia vor putea opta pentru a primi în locul voucherului fie bonuri de masă, fie produse alimentare greu perisabile (conserve, făină, ulei, zahăr, biscuiți etc.).

Pentru a reduce nivelul de poluare, Comisia a decis majorarea valorii voucher-ului cu 500 lei pentru cei care optează să-l utilizeze pentru achiziționarea pachetului Family de 3 biciclete.

De asemenea, pentru a se preveni specula cu vouchere, acestea pot fi înstrăinate numai o dată pe lună și trebuie folosite în termen de 10 zile de la data expirării, cu posibilitatea de a fi preschimbate în bonuri de masă sau produse, la centrele de colectare autorizate care le-au emis.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu